Solnedgång

Bilderna är oredigerade på grund av uppdatering från Thailand

När du fotograferar i en solnedgång vill du väl ha en fin färg och ett bra ljus, eller hur? Färgen kan du säkert ställa in på kameran (beroende på vilken kamera du har) På min Canon går det lätt att ställa in för att få den där härligt oranga färgen :) När du fixat färgen får du sedan bestämma ifall du vill ha siluetter mot solnedgången (svarta konturer) eller om du vill att man ska se objektet. I bilden ovanför ser ni att jag fotat så att bara siluetterna syns. Då ska ni fokusera precis bredvid solen, ungefär (Om ni ser att runt solen bildas 3 lager av gult) vid det tredje lagret orange gult för att då det ljust men med siluetter, om ni istället fokuserar på solen kan det se ut såhär;

Om ni vill att objektet ska synas så håller ni fokuset på själva objektet helt enkelt, men oftast tar det färgen ur själva solnedgången om man inte tar det mörkt eller redigerar till det. Se bild nedan.
Och sen får ni leka lite med kontraster och vinkar och så :) Försök att få solnedgången bredvid objektet för att få solnedgångs känslan eller bakom objektet för att få ett häftigt ljus, ni skulle fått en sån bild också men batteriet i kameran dog nyss >< Och om ni fotar vid vattnet är det alltid snyggt om det speglar ut sig i vattnet, se första bild :)
 
Hoppas ni fick i er något matnyttigt x)             -Bilder fotade av mej (a)
 
                           --Jossan :D


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0