Vad ska man säga?

Innan VD såg vi också på Filmen The blind side, och den berörde kopiöst :o Riktigt jävla bra film, belv riktigt rörd av den.

Den handlar om Michael, eller 'big Mike' som alla kallar honom. Han är hem och föräldralös och bor på gatan med en påse med en extra tröja i. Han är väldigt lång och väldigt kraftig, färgad och kan knappt läsa. han går i en väldigt fin skola men det är bara en av lärarna som tror på honom. Sen en kväll möter han en bil där det sitter en mamma till en av pojkarna i flera årskurses under honom som ser honom och frågar om han har någon stans at bo. Han flyttar in där i deras stora, dyra hus. Alla hennes vänner tycker att hon är galen, "Hur vågar du sova med en stor svart kille på undervåningen?". Men hon ger inte upp, och sen visar det sig att han är väldigt duktig på fotboll och snart regnar stipendiumen över honom,

Den var verkligen jätte bra och jag rekomenderar starkt er att se den :) Det var inge 'favorit film' eller något i den klassen men den får en verkligen att börja tänka, och jag blir nästan lika arg som ledsen över den. Visst han är stor, men han gör inte en fluga förnär. På första fotbolls matchen skriker en på andra lagets läktare "Men hallå? Det är orättvist dom har ju en stor svart björn på planen!" De andra laget skriker på honom och efter att han har ramlat är det en som sparkar på honom. Han svarar genom att i nästa period hålla fast honom och backa baklänges i en blockering tills han ramlar över kanten, kommer glatt tillbaka och fortsätter nästa, knuffar omkull en kille i det andra laget och sen hjälper honom upp.

Filmen visade många fördommar vi har, jag tycker att det är fel. Vilken hudfärg vi har speglar inte insidan. Den gör oss inte bättre än andra.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0